למידת עמיתים גלובלית- חדשנות בניהול התנדבות

אחד הביטויים של חדשנות הוא היכולת לבצע תהליכי למידה משותפים עם עמיתים לתחום, להציף בעיות ולחשוב יחד על פתרונות שונים ויצירתיים.

    הנה דוגמא לפרויקט באוסטרליה, שמבוסס בדיוק על זה –

    The Australian Volunteers Program היא יוזמה במימון ממשלת אוסטרליה שתומכת ביצירת קשרים ושותפויות בין אוסטרליה וקהילות שונות ברחבי העולם סביב תחום ההתנדבות, כדי להוביל שינוי שצומח מבפנים ולהגשים יעדי פיתוח בר-קיימא ושוויוני.

    אחת התוכניות שפועלות במסגרת יוזמה זו היא “מרכז חדשנות” שנועד להוות קרקע לפיתוח והתנסות בדרכים מיטיבות לחיבור בין אנשים ורעיונות בהקשר של התנדבות, תוך שימוש בגישות שמעודדות יצירתיות, הומניות ופתיחות מחשבתית.

    “מרכז החדשנות” מפעיל פרויקטים שונים, הנה דוגמא לאחד מהם- המרכז יזם שיתוף פעולה גלובלי לבחינת אחד התוצרים של תוכנית ההתנדבות האוסטרלית- ערכת תמיכה לניהול מתנדבים שכללה משאבים וסדנאות. התוצר הופץ בארגונים שותפים במספר מדינות שונות להתנסות (ביניהן קמבודיה, פיג’י, טנזניה, סרי לנקה ומונגוליה), ולאחר שלושה חודשים נערכו מפגשי רפלקציה מקוונים, בהם נפגשו מנהלי התנדבות מהמדינות השונות לתהליך משוב משותף. במהלך המפגשים המשתתפים העריכו את הכלים והידע שהתוכנית סיפקה להם, את מסע הלמידה שעברו ואת האפקטיביות שהיתה לשלבים השונים בו עבורם. התהליך שיקף את חווית ההתנסות האותנטית בכל מדינה, את הצרכים בשטח ואת הנקודות לשיפור ולשימור, מה שעתיד לתרום לפיתוח התוצר והתאמתו לשטח, ומעבר לכך, זאת היתה הזדמנות עבור מנהלי ההתנדבות למפגש עם עמיתים ממקומות שונים בעולם, שחולקים חוויות דומות, מתמודדים עם אתגרים דומים ויכולים לחלוק וללמוד המון מהידע שיש להם. זו גישה חדשנית לפיתוח ידע, שיוצרת רשת של שותפות גלובלית סביב תחום ניהול ההתנדבות.

    זו הזדמנות לחשוב על שיתופי פעולה גלובליים שאנחנו יכולים לייצר. היום זה הרבה יותר פשוט, גם אם השפה היא שונה יש הרבה אפשרויות לתרגום אונליין. אז אם אתם/ן מנהלי התנדבות, נסו לחשוב- האם אתם מכירים ארגונים דומים מהעולם שהפעילות שלהם דומה לשלכם? זה יכול להיות ממש מעניין לדבר עם מנהל/ת התנדבות שעובר/ת כמעט את אותן חוויות, במקום אחר בעולם… האם יש ארגונים שאתם חושבים שהידע שלהם יוכל לתרום לכם? או להיפך, שיש לכם ידע שתרצו לשתף איתם? הנגישות והיכולת לייצר קשרים כאלה בימנו משאירה לנו רק את הרצון והיוזמה להתחיל- משם אי אפשר לדעת לאן זה יתפתח!

    מוזמנים לכתוב לנו– נשמח לעזור לנסות ליצור שותפויות כאלה!

    דילוג לתוכן