איכלו מרק חם ועיזרו לנזקקים.
• יום המרק יתקיים ביום ג' ה-21/12 ברחבי הארץ.
עשרות מסעדות וברים יציעו מגוון רחב של מרקים, כשכל ההכנסות ממכירתם יועברו לעמותת "לשובע" הדואגת להאכיל את חסרי הבית.
17/12/2010
הגדל

"מה - רק אני אוכָל מרק?" היא הסיסמא המקדמת את יום המרק שיתקיים בשבוע הבא ברחבי הארץ. עשרות מסעדות וברים יציעו מגוון רחב של מרקים, כשכל ההכנסות ממכירתם יועברו לעמותת "לשובע" הדואגת להאכיל את חסרי הבית 
 
כשנעמה פלד ודודי כליפא, מייסדי בלוג האוכל 'בייגלה' חשבו על יום מרק מיוחד לקראת החורף המתמהמה הם חשבו על יום שבו הקוראים הנאמנים יבשלו מרק חם בבית ביום חורף קר, מעין פתיחה רשמית לחורף. אבל ההצעות שזרמו אליהם וההיכרות האישית עם עמותה אחת שעבורה מרק הוא יותר מאוכל, סללו את הדרך ליוזמה חדשה ומבורכת. יום המרק מגיע.
 
ביום ג', ה-21 לדצמבר יציינו ברחבי הארץ את 'יום המרק', וכל מה שנדרש מכם הוא לאכול מרק באחת מעשרות המסעדות המשתתפות במבצע. הסכום שייאסף בסוף היום תמורת המרקים יועבר על ידי המסעדות לעמותת לשובע - וכל מנת מרק שתאכל תממן בין ארבע לחמש ארוחות מלאות וחמות לנזקקים.
 
 הרעיון לאיסוף תרומות באמצעות ביקור במסעדות עלה מאחד הגולשים שלנו", מרחיב דודי כליפא מ'בייגלה' על היוזמה, "את עמותת לשובע הכרנו מאירוע שערכנו בעבר שבסיומו תרמנו את עודפי המזון. איזו דרך טובה יותר יש לתרום לנזקקים מלתרום תוך כדי בילוי? מנת מרק ממוצעת עולה כ-25 שקלים, וארוחת חמה מלאה עולה לעמותת לשובע כחמישה שקלים, כל מנת מרק שתימכר תממן מזון לחמישה אנשים".
 
בנוסף, הוא מרחיב, כל בעל מסעדה שפנינו אליו הגיב בחיוב ובאופן מיידי. ולא רק מסעדות, גם שפים מוכרים התגייסו לבשל בהתנדבות לקבוצות בבתים פרטיים - ולהעביר את התמורה לעמותה, אנחנו מקווים שעוד ועוד מסעדנים יצטרפו ליוזמה לקראת יום שלישי הקרוב וכמובן, שעוד ועוד אנשים יגיעו למסעדות באותו יום''.

 תמר אברהם
עמותת "לשובע" נוסדה לפני כעשרים וחמש שנים על ידי הזוג גלעד ושרונה חריש המפעילים אותה עד היום. מפעלי העמותה כוללים כיום שלוש מסעדות מכובדות בהן מאכילים אלפי נזקקים והומלסים בעמותה מפעילים גם 20 בתי נוער לילדים בסיכון שזוכים בהם לסיוע בשיעורי בית וארוחות חמות ושלושה מעונות לחסרי בית, נשים וגברים. למסעדות שלהם בתל אביב, כרמיאל ועכו, הם אינם קוראים בתי תמחוי, הבאים בשעריהם זוכים לארוחה חמה ומכובדת במסעדה מושקעת. בלי שאלות מיותרות, איש אינו נדרש להסביר מאין בא ומי הוא.
 
יום שלישי פעמיים כי טוב
"'כבר עשרים וחמש שנים שאנחנו מרחיבים את המפעל שלנו", מספר גלעד חריש. "בסך הכול עלויות התפעול של כל המסעדות המעונות שלנו מסתכמת כיום בכמיליון שקלים בחודש וזאת מעבר לתרומות מזון, בגדים והמתנדבים שלנו, עד כה הצלחנו לגייס את הכספים בלי לצאת לתקשורת, לקיים אירועי התרמה או להעסיק איש יחסי ציבור, עם זאת כמות התרומות בשנים האחרונות פחתה באופן משמעותי ואנחנו מברכים על כל יוזמה כמו זו של מייסדי 'בייגלה' שפנו אלינו לעזור ומארגנים את כל האירוע''.


"מה? רק אני אשתה מרק?" אוכלים מרק, נהנים ומאכילים אנשים נוספים.
 
רעות שאול, מנהלת השיווק של מסעדת ליליות, לא חשבה פעמיים והצטרפה מיד לפרויקט המרק, "מדובר בפרויקט מבורך המתחבר עם הערכים החברתיים של קבוצת ליליות. אנחנו בליליות עומדים בקשר רציף עם עמותת לשובע כל השנה ומעבירים להם באופן קבוע את המוצרים שנשארים במאפיה שלנו בסוף כל יום".

מסעדת ליליות גם היא מיזם חברתי במסגרתו משקמים בני נוער בסיכון, בשיתוף עם עמותת
עלם. כל שנה ליליות מכשירה ומעסיקה במסעדה כ - 15 בני נוער, שנפלטו ממסגרות חינוכיות ומקנה להם מקצוע כצעד לקראת השתלבות בחברה.
 
ליליות, בנדיקט, ג'ירף, רפאל, קפה איטליה, קורדליה, פרידה הכט, אדורה ועוד עשרות מסעדות בתל אביב, ירושלים, באזור הצפון וחיפה ואפילו באילת לוקחים חלק בפרויקט התרומה. ב'בייגלה' מחכים לעוד ועוד מסעדות ולעוד משתתפים שיפשטו על המסעדות בשבוע הבא ויסייעו לעמותת לשובע להמשיך ולהאכיל את הנזקקים. ynet
 
• יום המרק יתקיים ביום ג' ה-21/12 ברחבי הארץ. מסעדנים ושפים המעוניינים להצטרף ל"יום המרק" מוזמנים לפנות לדודי ונעמה yomhamarak@gmail.com   

עבור לתוכן העמוד