ארגון ההתנדבות "משולחן לשולחן" ו"לקט-בנק המזון" מתאחדות
הגדל

הארגון החדש יקרא "לקט ישראל " והוא יהפוך הארגון הסיוע הגדול ביותר בתחומו בישראל. הארגון יחל את פעילותו המאוחדת בינואר 2010. הארגון המאוחד יפעל בתחומים הבאים: איסוף עודפי מזון ותוצרת תעשייתית, הצלת תוצרת חקלאית, איסוף והצלת מזון מבושל, אספקת כריכים לתלמידים, רכישת מזון כקואופרטיב, בנק מזון ארצי, מתן שירותים נלווים לעמותות המזון ופעילות פרלמנטרית 
 

יציע תחת גג אחד, את רוב צרכי המזון, שירותי הובלה ואיחסון, יחד עם יעוץ תזונתי, הדרכות בתחום איכות מזון, בטיחות מזון, הארגון יהנה ממידע מקצועי וסיוע מרשת בנקי המזון העולמית, יהווה כתובת הן ליצרני ומשווקי מזון, כולל מזון הדורש תנאי אחסון והובלה מיוחדים כמו קירור והקפאה, והן לעמותות הסיוע התזונתי השונות בישראל.

 

בתפקיד יו"ר לקט ישראל מיועד לכהן ג'וזף גיטלר, מייסד עמותת משולחן לשולחן, לתפקיד סגן יו"ר לקט ישראל מיועד  רון גוטמן, ממייסד לקט בנק המזון ומנכ"ל יוניליוור לשעבר ולמנכ"ל לקט ישראל מיועד גידי כרוך – סמנכ"ל תפעול לשעבר בעמותת משולחן לשולחן. 

 

לרשות לקט ישראל יעמוד מערך של 50,000 מתנדבים, 3 מחסנים לוגיסטיים ברחבי הארץ, 12 כלי רכב מסחריים, בכללם משאיות קרור ועשרות עובדי קטיף ולקט מקצועיים. לקט ישראל יפעל 7 ימים בשבוע ויתן מענה יציב וקבוע לכל סוגי המזון: יבש, ארוז, בתפזורת, מבושל, קפוא, פירות וירקות, ללמעלה מ-250 עמותות וארגונים ברחבי הארץ. בנוסף יציע הארגון שירותי רכישת מזון מרוכזת ומוזלת לעמותות. לרשות הארגון עומדת מערכת תפעולית מקצועית ומקיפה, הכוללת גם שירותי תזונאות, אבטחת מזון, הדברה ועוד. 

 

GFN -  Global Food Banking Network - הרשת העולמית של בנקי המזון הכירה בלקט ישראל כבנק המזון הלאומי של ישראל

 

לרגל הכרזת המהלך שיגר מר David Prendergast , נשיא ומנכ"ל Global Food Banking Network – רשת בנקי המזון  העולמית, המאגדת למעלה מ-400 בנקי מזון ברחבי העולם -  מכתב ברכה ובו ציין בין השאר כי GFN מכיר בארגון המאוחד כבנק המזון הלאומי של ישראל ויעבוד עמו בהתאם. "אנו רואים חשיבות גדולה בהקמת גוף בעל אוטוריטה ויכולות. הארגון המאוחד יתן מענה לאחד הצרכים החשובים בישראל ויצעד צעד גדול לפתרון הליקוי המבני הנוכחי בפעילות הסעד התזונתי בישראל".

 

לדברי גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל: "הארגון המאוחד הינו הראשון בישראל לתת מענה של one stop shop  למגוון הצרכים והשירותים בתחום הביטחון התזונתי: החל מהצלת ואיסוף מזון, דרך קניית מזון ושינועו וכלה בהדרכה וייעוץ לארגונים. גודלנו והמערך המקצועי מאפשר לנו ניצול מיטבי של מערכות לוגיסטיקה ושינוע, כמו גם רכש מזון בהיקפים גדולים ובתנאים נוחים. בשנה האחרונה סיפקו שני הארגונים למעלה מ-7500 טון מזון ו-500,000 ארוחות, היקפי הפעילות והמקצוענות יאפשרו ללקט ישראל להיות כתובת מסודרת וקבועה ליצרני ומשווקי מזון המעוניינים לתרום ולסייע, ויאפשר להבטיח הספקה קבועה וסדירה של מזון איכותי ומגוון ובניית תפריט מזין בהתאם לצרכי התזונה של אוכלוסיות שונות".

 

לדברי ג'וזף גיטלר, יו"ר הארגון "לקט ישראל תדאג לאספקה מסודרת של מזון לעמותות השונות בישראל ובכך תאפשר להן להתמקד בטיפול בקהילה ופחות בצורך היומיומי למצוא מקורות מזון. במדינת ישראל חיים למעלה מ-1.7 מיליון איש הזקוקים לתוספת מזון, מתוכם כ-750,000 ילדים. אזרחים אלו זקוקים לכ-140,000 טון מזון בשנה. כיום כל העמותות הפועלות בישראל מחלקות לא יותר מ-25,000 טון מזון בשנה, המהווים כ-30-35% בלבד מכלל המזון הנדרש.

אנו מאמינים כי פעילותה של לקט ישראל  ובסיועו של בנק המזון הגלובלי, נוכל לשפר בהרבה נתונים אלו".

 

לדברי רון גוטמן, סגן יו"ר לקט ישראל "לקט ישראל יביא את הסיוע התזונתי בארץ לסטנדרטים הנהוגים כיום בעולם המערבי . לקט ישראל נסמכת על ידע וניסיון המגיע מהחברות המובילות בעולם, ומאפשר תקצוב חכם, אמינות ושקיפות ניהולית. העובדה שאנו מעמידים מערך המנוהל בצורה מקצועית, מודרנית ויעילה, הן מבחינה תפעולית ולוגיסטית והן מבחינה כלכלית ועסקית, מאפשרת ליצרני ויבואני המזון, לרשתות השיווק ולכל מי שעוסק בתחום לשתף פעולה ולתרום לשינוי אמיתי בבטחון התזונתי בישראל".

 

"לקט ישראל" יפעל במספר מישורים מקבילים:

  • איסוף עודפי מזון ותוצרת תעשייתית – בזכות יכולת שינוע מיידית 7(ימים בשבוע)  ואחסון בכל רחבי הארץ, ובזכות יכולת ההגעה למרבית העמותות בישראל - הארגון יהווה כתובת מרוכזת ומסודרת לתרומות ועודפים מתעשיית המזון.
  • הצלת תוצרת חקלאית – לקט עודפי חקלאות באמצעות קוטפים מקצועיים ומתנדבים. איסוף אלפי טון של פירות וירקות שאחרת היו מושמדים.
  • איסוף והצלת מזון מבושל – בכל שעות היום והלילה, מחדרי אוכל, אולמות אירועים, חברות הסעדה, בתי מלון, מסעדות, מאפיות ועוד -  היקף של למעלה מ-500,000 ארוחות מזינות בשנה, מזון שאחרת היה נזרק ומושמד.
  • אספקת כריכים לתלמידים – הכנה וחלוקה של אלפי כריכים מזינים מידי יום לילדים בעשרות בתי ספר ברחבי הארץ.
  • רכישת מזון כקואופרטיב – סיוע להתארגנות שיתופית במסגרתה לומדים החברים לנהל חנות מזון המשרתת את חבריה ובני הקהילה ומוזילה את עלות המזון הבסיסי.
  • בנק מזון ארצי – מקצועי ויעיל, אשר ירכוש, יאסוף ויספק מזון במשותף ל-70 עמותות מזון בינוניות וגדולות, תוך ניצול משאבים מירבי והוזלה משמעותית של כ-30% מעלויות המזון וההפצה.
  • מתן שירותים נלווים לעמותות המזון – שירותי לוגיסטיקה, הובלה ואיחסון, יעוץ תזונתי, אבטחת איכות, בטיחות מזון,  הדרכות מקצועיות, חלוקת ציוד כגון מקררים ומדפים ועוד.
    פעילות פרלמנטרית למען שינויי חקיקה בתחום הצלת מזון וביטחון תזונתי. 

נלקח מ"זוית 3"

עבור לתוכן העמוד