סטודנטים ממגמת אדריכלות נוף תכננו בהתנדבות חצר בית ספר
14/09/2008

פורסם לראשונה באתר "הזווית השלישית"
לכתבה באתר "הזווית השלישית" לחץ כאן

סטודנטים במגמת אדריכלות נוף הלומדים בשנה ב' במכללת אורט ירושלים תכננו ופיתחו בהתנדבות את חצר בית ספר "יע"ד" ממלכתי ב' בגבעת זאב.
היוזמה לכך היתה של ראש המגמה במכללה, האדריכל יונתן ליכט והיא אפשרה השגת שתי מטרות מרכזיות: האחת, הקניית ניסיון מעשי לסטודנטים והשנייה, תרומה למען הקהילה.
התכנית הכללית של החצר כללה תכנון ופיתוח של חצר קדמית אשר תהווה מתחם קבלת פנים לנכנסים לבית הספר. במסגרת החצר שולבו אמפיתיאטרון בצורת נחש, פינות ישיבה בעלות אפשרות להצללה בקיץ. מיד לאחר ראש השנה, עם סיומה של שנת השמיטה, יישתלו עצים ופרחים באזורי הערוגות.
התהליך החל לפני כחצי שנה, בתכנון ראשוני של הסטודנטים מהמכללה הירושלמית בשיתוף צוות בית הספר וועד ההורים. לאחר כחודשיים של תכנונים גובשה התכנית הסופית לפיה נבנתה חצרו הקדמית של בית הספר, כאשר הסטודנטים דאגו להתייחס כמובן, לנושאים של בטיחות במוסדות חינוך, טכניקות בנייה ועוד. בית הספר בסיוע המועצה האזורית דאג לגייס כספים וחומרים, כך שבסופו של תהליך, החל משנת הלימודים הקרובה לתלמידי בית הספר יהיה מקום נעים, מסודר ובטוח לבלות בו בשעות ההפסקה ובסיום יום הלימודים.

 

עבור לתוכן העמוד